pinterest

27 Mayıs 2009 Çarşamba

DONDURMALI WAFFLE



Harika bir tarifle karşınızdayım. Ben yemeye doyamadım. Umarım sizde beğenirsiniz. Dün akşam Carte D'or'un bize hediye ettiği dondurmalarla güzel bir tarif hazırladım. Eşim, ben ve Doruk (oğlum) çok beğendik. Aynı zaman da bu tarifi Yaseminin Dondurma etkinliğine göndereceğim. Çok pratik ve çok lezzetli bir tarif, denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:

Waffle için:

1 Nescafe fincanı un (Büyük bir nescafe fincanı olsun)
1.5 Yemek kaşığı tozşeker
Yarım Tatlı kaşığı Kabartma tozu
1 Nescafe fincanı süt
1 Yumurta
2 Yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
Yarım çay kaşığı tuz
(Bu ölçülerle 4 adet waffle elde edebilirsiniz.)

Üzeri için:
Carte D’or vanilyalı Dondurma
24 adet Çilek


Yapılışı:
Un, şeker ve kabartma tozu bir kasenin içinde karıştırılır. Üzerine Yumurta, eritilmiş tereyağ ve sütün ¼ ü eklenerek karıştırılır. Hamur homojenleşince kalan süt ve tuz eklenir. Güzelce çırpılır. Hamuru ben vaktim olmadığından buzdolabında 15 dk. dinlendirdim. Siz yarım saat dinlendirebilirsiniz. Waffle makinesini ısınması için açın. Makine ısındıktan sonra buzdolabından çıkan karışımdan 1 kepçe alıp makinenin ortasına dökün, kapağını kapatırken tamamen yayılmasına dikkat edin. 2-3 dakika makine de pişirip sevis tabağına alın. 4 adet waffle’ı da aynı şekilde pişirin. Üzerine Dondurma koyun ve 6 adet çilekle süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

25 Mayıs 2009 Pazartesi

CARTE D'OR ÇORLU FABRİKA GEZİSİ



İlk önce Carte d'OR 'a ve emeği geçen herkese çok çok teşekkür etmek istiyorum. Harika bir cumartesi geçirdik. Geçen hafta Aylin Hanım'dan aldığım davet beni çok sevindirmişti. Hemen kabul etmiştim. Cumartesi sabahı 9'da eşim,oğlum ve ben Kadıköyden kalkan servise bindik. Otobüs nerdeyse doluydu. Ben ilk defa katıldığım için kimseyi tanımıyordum. Sakin bir yolculuktan sonra 11 gibi fabrika ya vardık. Organizasyon çok iyiydi. Önce yorgunluk atmak için çay kahve ikram ettiler. Blogcular o arada biraz kaynaştık. Daha sonra Canan Hanım( Carte d'OR ürün müdürü) ve Hakkı bey(Vardiye şefi) bize dondurma hakkında bilgiler verdi. Daha sonra 3 gruba(Vanilya grubu, çikolata grubu ve fıstık grubu) ayrıldık ve fabrika gezisi için tulumlarımızı giydik. Bu giyinme sırasında oğlum baya mızıldandı. Büyükler beyaz tulum giyerken çocuklara da beyaz önlük verdiler. Galoşlar,boneler hijyene baya dikkat ediliyordu.


Fabrika inanılmazdı. Robotlar, bantlar, tüneller her yer çok sistematikti. Bantlar da Magnum, Max, Carte D'or üretiliyordu. Fabrika gezisinin sonuna doğru çeşmesinden yeni akmış dondurmalardan tatdık. Harikaydı.


Fabrika çıkışı bahçede bize çok güzel bir piknik hazırlamışlardı. Etler,salatalar, meyveler,dondurmalar ve bir sürü şey...




Saat 3 e yaklaştığında servislerimiz kalkmaya başlamıştı. Herkesle olmasa da bir kaç blogcu arkadaşımla tanışmanın sevincini yaşıyordum. Otobüslere bindiğimizde bizi bir süpriz bekliyordu. Koltuklarımıza hediyeler bırakılmıştı. Hediyeler bununla da bitmiyordu. Kadıköy de otobüsten inerken hepimize birer paket verdiler içinde dondurmalar vardı.





Harika bir gün geçirdik. Carte D'or tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum...

Daha detaylı bilgi için:


Tüm katılımcılarla veda fotoğrafımız....

20 Mayıs 2009 Çarşamba

ÇAYLI, KAKAOLU KEK



Merhaba,

4 gündür İstanbul dışındaydım. Samsun'a, Ordu'ya, Perşembe Yaylasına gittik. Bugün geldim. aslında baya yorgunum ama hemen size birşeyler yazayım istedim. Bu keki seyahatten önce yaptım. Ordu daki eşimin anneannesine götürdüm. Ayrıca 19 mayısı da Samsun da kutladık. Gösteriler çok güzeldi. Bandırma vapurunu da gezdik. Güzel bir 19 mayıs oldu bizim için. Tarifime gelince;




Malzemeler:


3 yumurta


1.5 su bardağı şeker


3/4 su bardağı sıvıyağ


1 su bardağı çay (sadece soğumuş dem)


2 Yemek kaşığı Kakao


1 Tatlı kaşığı tarçın


1 paket Kabartma tozu


Yapılışı:

3 yumurta ve 1.5 bardak şeker mikserle hızlı devirde 4 dakika çırpılır. Çay ve yağ eklenerek tekrar karıştırılır. Ayrı bir kapta un, kakao, tarçın ve kabartma tozu elenerek karıştırılır. Unlu karışım yumurtalı karışıma eklenir ve karıştırılır. Silikon muffin kalıbına 2/3 dolacak şekilde paylaştırılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirilir. Ben çiçeklerin ortasına arjantin şekeri koyarak süsleyip servis yaptım. sizin kalıbınıza uygunsa sizde koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.


11 Mayıs 2009 Pazartesi

ANNEM İÇİN CUPCAKE


Öncelikle tüm annelerin ve anne adaylarının anneler gününü kutluyorum.
Son zamanlar da şeker hamuruna merak sardığım için anneme bu anneler günün de süslü kekler yapmaya karar vermiştim. Her ne kadar son anda cumartesi günü çalışacağımız söylenip çalışsak da kararımdan vazgeçmedim. Pazar günü kahvaltı hazırlamadan önce keklerimi hazırlayıp fırına koydum. Kahvaltıdan sonra da süsleme işine başladım. dar bir vaktim olduğu için sadece resim de görünenleri süsleyebildim. Ama annem görünce çok sevindi.



Kekin tarifini Bir blogcu arkadaşın sitesinden aldım. Semaver'in kakaolu topkek tarifini kullandım. Başarılı bir kek oldu. Yiyen herkes beğendi. Bu arada yeni aldığım harf baskı setimi de ilk defa kullanma fırsatım oldu. Resimler biraz parlak çıktığından yazılar net değil gibi. Ama gerçeğinde yazılar çok netti. (Bu arada resimde ki gül de eşimin bana anneler günü hediyesi. :-))

8 Mayıs 2009 Cuma

İĞNE OYASI TAKILAR




Arkadaşım Didem'in yaptığı iğne oyası takıları görünce bayıldım. İğne oyası takı da çok değişik ve şık duruyor. Yukarıda ki kolyeyi ben yaptım.



Bu küpeleri Didem hediye etti. Çok teşekkür ederim canım arkadaşım. İğne oyası takı satın almak isterseniz Didem'in blogundan alabilirsiniz...





4 Mayıs 2009 Pazartesi

BEZ ALIŞVERİŞ TORBASI




Avon Meme kanseriyle mücadele fonu ürünlerine bir yenisini bu ay ekledi. naylon poşetlerden sıkıldığımız şu günler de bez alış-veriş çantaları imdadımıza yetişiyor. Avonun Meme kanseriyle mücadele fonu için çıkardığı bu yeni çantanın fiyatı 4.90 TL.

Bu ürüne http://www.avonmemekanseri.com/ adresinden ya da size en yakın Avon temsilcisinden ulaşabilirsiniz...

1 Mayıs 2009 Cuma

BLOGUM 1 AYLIK

Bu gün blogumu açalı bir ay oldu. Baya hızlı geçti bu bir ay.
Sürekli sizlerle paylaşmak için bir şeyler yazmaya çalıştım.
Umarım uzun süre daha devam ederiz...
Blog Widget by LinkWithin

DORUK

Lilypie Kids Birthday tickers

BURAK

Lilypie Fifth Birthday tickers