pinterest

30 Eylül 2009 Çarşamba

MAVİ GÜL BROŞ



Bu sıralar içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor. Sanırım Sonbaharın yavaş yavaş kendini göstermesinden etkilendim. Umuyorum yakında bu rahavetten kurtulurum.



Geçen haftalar da bloglarda dolaşırken kenarları mumda yakılarak yapılan çok hoş güller görmüştüm. Sonunda dün akşam denedim. Bu gülü broş yaptım. İlk yapışım olduğu için biraz acemilik çektim ama gerçekten yapması baya basitmiş. Farklı desende ve renkteki kumaşlardan tekrar denemeyi düşünüyorum. Organze kumaştan boy boy daireler kestim. Daha sonra kenarlarını mumda yaktım. Bu yaktıklarımı küçükten büyüğe sıralayıp ortasından diktim. Ortasına silikonla bir boncuk yapıştırdım. Arkasına da broş aparatı silikonladım. Yapması toplam 10 dakika falan sürdü.
Ben sonucu beğendim.
Siz ne dersiniz ?

20 Eylül 2009 Pazar

İYİ BAYRAMLAR



Tüm müslüman aleminin Ramazan bayramını kutlarım...


Not: Bayram için tarifini portakal ağacından aldığım şekerpareden yaptım. Nefis oldu, tavsiye ederim...

18 Eylül 2009 Cuma

PİDEDEN PİZZA




Son günler de arkadaşlarımın bloglarım da gördüğüm ama bi türlü deneyemediğim pratik bir tarif bu. Sonunda 2 gün önce denedim. Evde 2 gün önceden kalma bayat bir pide vardı. Kesilmemiş olması bu pizzayı denemek için fırsat oldu. Çok pratik ve lezzetli oldu. Ben sahurda yaptım. Toplam yarım saatimi aldı.




Malzemeler:

Bir tam pide
1 yemek kaşığı salça

kaşar peyniri

beyaz peynir

zeytin

biber

sucuk

mısır v.b. pizza malzemeleri

kekik





Yapılışı:

Pidenin üzerindeki kalın ve sert yerlerini kestim. Daha sonra salçayı sulandırıp biraz da kekik ekleyerek pideyi bu sosla ıslattım. Üzerine evde bulunan pizza malzemelerini ekledim. En üstüne de kaşar peyniri rendesini ekledim. Fırında 10-15 dakika peynirler eriyene kadar pişirdim. Çıkardıktan sonra dilimleyerek servis ettim. Ramazan bitmeden denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun...




17 Eylül 2009 Perşembe

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER SALATASI



Geçen hafta sonu misafirlerim vardı, bu salatayı da aynı misafirlere hazırladığım ikinci iftar da yaptım. Ben közlenmiş kırmızı biberi çok seviyorum. Misafirlerim daha önce denememişlerdi. Ama onlarda sevdiler.


Malzemeler:

3 tane iri ve etli kırmızı biber

2 diş sarımsak

zeytinyağı

sirke

Ceviz



Yapılışı:
Kırmızı biberleri bir borcama koyup fırında közledim. Fırından çıkardıktan sonra kabuklarını çıkardım. Jülyen doğradım. Sarımsakları ezip sirke ve yağla karıştırdım. Hazırladığım sosu biberlerin üzerine döküp hepsiyle karışmasını sağladım. Üzerini cevizle süsledim.

15 Eylül 2009 Salı

FIRINDA MAKARNA VE İFTAR


Bugün bende sizlere cumartesi günü hazırladığım iftar sofrasından bahsetmek istiyorum. İftara misafirim olacağından saat 2-3 gibi haberim oldu. Sonrasında hemen mutfağa girip hazırlıklara başladım.


Menüm şöyleydi:

  • Yayla Çorbası

  • Fırında Patatesli Köfte

  • Fırında Peynirli Makarna

  • Yeşil Salata

  • Kuru meyveli Kek

  • Şekerpare




Fırında patatesli köfte çok pratik bir yemek aslında. Vaktimin az olması yüzünden bu yemeği seçtim. Patatesler ve biberler doğranıp tuz, kekikve yağla karıştırılır. Tepsi yağlanıp tepsiye köfteler dizilir aralarınada patates ve biberler yerleştirilir. Fırın a verip bir gtüzel kızarıncaya kadar pişirilir. İşte bu kadar afiyet olsun...

Fırında makarna ise kayınpederimin istediği bir yemekti. Evde de fırın makarna varmış allahtan hemen yapmaya başladım. makarnaları 10 dakika haşladıktan sonra hazırladığım peynirli karışımla karıştırdım. Peynirli karışımın içinde bir kalıp rendelenmiş beyaz peynir, bir su bardağı süt, yarım su bardağı yağ, yarım su bardağı kaşar rendesi ve yarım demet doğranmış maydonoz vardı. Borcama yerleştirdikten sonra üzerine kaşar rendesi koyup fırına verdim. kayınpederim lezzetini çok beğendi. Umarım sizde beğenirsiniz.

Afiyet olsun...

Bu arada tüm müslüman aleminin Kadir gecesinin hayırlara vesile olmasını dilerim.

8 Eylül 2009 Salı

33 KÖY 3003 ÖĞRENCİ YARDIMLARIMIZI BEKLİYOR.


Birkaç gündür internette bloglarda gördüğüm bir kampanyayı benim gibi geç kalanlar için tekrar duyurmak istiyorum.

Daha detaylı bilgi için http://www.birmilyonkalem.com/ adresini gezebilirsiniz.

Ramazan ayındayız ve eminimki hepimiz bir çocuğa kalem kitap sağlamak isteriz. Unutmayalım ki damlaya damlaya göl olur.

Kırtasiye malzemeleri göndermek isteyenler için adres:

33 KÖY 3003 ÖĞRENCİ İÇİN EL ELE KAMPANYASI

Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü -10800

Dursunbey – BalıkesirTel: 0266 662 10 36


Para yardımında bulunmak isteyenler için banka hesap no:
33 KÖY 3003 ÖĞRENCİ İÇİN EL ELE KAMPANYASI
TC Ziraat Bankası - Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Eğitime Destek Hesabı - 52755380-5001

http://www.birmilyonkalem.com/?p=17543

7 Eylül 2009 Pazartesi

ÇERKEZ PİLAVI




Bugünler de üzerimde bir rehavet var. Bugün hava kapalı belki de o da etkilemiştir. Bir yandan da ofisimizin yeni yerine alışmaya çalışıyorum. Bu pilavı ilk kez 7-8 sene önce Oktay usta programında yapmıştı. O günden beri hep yapıyorum. Şimdiye kadar tadan herkes beğendi, Bakalım siz de beğenecek misiniz?




Malzemeler:


1 Su bardağı pirinç


1 Su bardağı bulgur


1 Su bardağı arpa şehriye


1 orta boy havuç


sıvıyağ ve tuz




Yapılışı:


Sıvıyağda rendelenen havuç sotelenir. Daha sonra arpa şehriye eklenir. Biraz da o kavrulur, pirinç ve bulgur eklenir. 4 su bardağı kaynamış su eklenir. Tuzu da eklenerek pişmeye bırakılır.
NOT: Bu tarifimi İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-3 e gönderiyorum.

1 Eylül 2009 Salı

SİYAH KİTAP AYIRACI

Merhaba,



Geçen hafta ofis değiştirdim. Çalıştığım şirketin diğer ofisine transfer oldum. Masamı toplarken bir seramik firmasının geçmiş fuar davetiyelerini buldum. Tam atacaktım ki aklıma kitap ayıracı yapmak geldi. Bir blogta görmüştüm ama şimdi hatırlayamadım. 2 tane davetiyeyi kestim ve arkalarındaki yazıları kapatmak için de kırmızı karton kestim. İkisini birbirine yapıştırdım.

Blog Widget by LinkWithin

DORUK

Lilypie Kids Birthday tickers

BURAK

Lilypie Fifth Birthday tickers