pinterest

20 Nisan 2010 Salı

CİVCİVLİ BEBEK YELEĞİ


Bu yeleği Derya Baykal programında anlatmış. Fakat ben çalıştığımdan izleyemedim. İnternette yayınlanınca orda gördüm. Başlayalı sanırım 2 hafta oldu. Çalıştığım için sadece akşamları azar azar ördüm. Normalde 1 veya 2 günde biter.




Ben sayılarını biraz değiştirdim. Ama anlatımı burda. Benim ipim biraz ince olduğundan 5 numara şişle ördüm. Daha sonra da üzerine civcivleri işledim. Benim gibi bebek bekleyen anneler için pratik ve şık bir yelek. Tavsiye ederim....

19 Nisan 2010 Pazartesi

JÖLELİ İRMİKLİ PASTA


Son zamanlar da sütlü irmik tatlısını çok yapar oldum. Hem kolay hem de lezzetli. Cumartesi günü yemeğe misafirim vardı. Tatlı olarak bu pastayı yaptım. Oldukça pratik ve görüntüsü de çok hoş.


Öncelikle sütlü irmik tatlısını pişiriyoruz. 3o cm lik kelepçeli kalıbımızı sudan geçirip irmik tatlısının yarısını kalıba yerleştiriyoruz. Yarım paket kakaolu bisküviyi kırıp biraz kırılmış ceviz ve tarçınlar karıştırıp tatlının üzerine yayıyoruz. Kalan irmik tatlısını üzerine yayıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra muz ve çilek dilimleriyle süsleyip üzerine bir paket muzlu jöle döküyoruz. Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp 10-15 dakika ılınınca meyvelerin üzerine dökmek gerekiyor. Biraz dışarıda soğuttuktan sonra Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapıyoruz.


Afiyet olsun..

8 Nisan 2010 Perşembe

SÜTLÜ İRMİK TATLISI



Bu tatlıyı bilmeyenimiz yoktur sanırım. Ama ne zamandır yapmıyordum. Geçen haftalarda hızlıca bir tatlı yapmak isteyince aklıma geldi. Çok pratik ve hafif. Yarım saat içinde oluyor sonra biraz soğuması gerekiyor o kadar.

Kısaca bende tarifini vereyim.


1 litre süte 7 yemek kaşığı şeker eklenir. Şeker eriyince 7 yemek kaşığı irmik ve 1 paket vanilya eklenir. Karıştırılarak pişirilir. Üzeri göz göz olunca bir yemek kaşığı margarin eklenir. Biraz daha pişirilir. Ocağın altı kapatılır. Isıya dayanıklı bir cam kap sudan geçirilir ve tatlı bu kaba boşaltılır. Ilınarak soğuduktan sonra buzdolabına konulur. 2 saat soğuduktan sonra servis için dilimlenir. Ben servis sırasında üzerine Kalpli kalıpla tarçın döktüm. Yanına Vanilyalı dondurma, çilek ve çikolata sosuyla servis yaptım. Dondurmayla beraber tadı da bir başka güzel oluyor.

Afiyet olsun....

1 Nisan 2010 Perşembe

BLOGUM BİR YAŞINDA...!


Bugün blogum bir yaşını doldurdu.

Bunun şerefine vereceğim hediyelerin sahipleri belli oldu.


1. grup hediyeyi paşam 41(Reyhan Dönmez)

2. grup hediyeyi de özlemm arkadaşım kazandı.


Şimdi bu arkadaşlardan açık adreslerini bekliyorum. Bugün adreslerini yazarlarsa yarın kargoya verebilirim. Güle güle kullansınlar....
Blog Widget by LinkWithin

DORUK

Lilypie Kids Birthday tickers

BURAK

Lilypie Fifth Birthday tickers