pinterest

25 Mayıs 2012 Cuma

ELMALI, PEKMEZLİ TAMBUĞDAY KEKİ

Merhaba,


Yaza doğru yaklaşırken sağlıklı, yağsız ve şekersiz bir kek tarifi vermek istiyorum. Kıştan kalan pekmezleri bitirmek için de iyi bir tarif...

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • yarım bardaktan 1 parmak fazla pekmez
  • 1 su bardağı yarım yağlı süt
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 orta boy elma rendesi( 2 su bardağı)
  • 1 çay bardağı iri parçalanmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

Yumurta ve pekmezi iyice çırpın. Üzerine sütü ekleyip karıştırın. Tam buğday unu, kabartma tozu ve tarçını ayrı bir kapta karıştırın ve sıvı karışıma ekleyin. Karıştırdıktan sonra mikseri kapatın. Elma ve cevizi ekleyip kaşıkla karıştırın. Hafif yağladığınız silikon kalıba dökün, önceden ısıtılmış 180 derce fırında pişirin.
Gayet lezzetli bir kek oluyor. İçinde yağ ve şeker olmadığı anlaşılmıyor. Deneyin lütfen.
Afiyet olsun...


14 Mayıs 2012 Pazartesi

ANNELER GÜNÜ VE JELİBON BULUŞMASI


ANA BAŞA TAÇ İMİŞ,
HER DERDE İLAÇ İMİŞ,
BİR EVLAT PİR OLSA DA,
ANAYA MUHTAÇ İMİŞ.

Merhaba,



Tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Jelibon ailesi de anneler günü için blog yazarlarına bir kahvaltı düzenlemiş. Geçen cumartesi sabahı İstinye Doru restaurantta toplandık. Gerçekten çok güzel hazırlanmışlardı.


Ben küçük oğlumla gittim. Fakat orda Burak kulak ağrısı çekmeye başlayınca yarım bırakmak zorunda kaldım. Sabah hiçbirşeyi yoktu. Sanırım 2 yaş azı dişi çıkıyor ve onunla ilgili bir kulak ağrısı başladı.



Etkinliğin sonuna kadar kalamadığım için çok üzüldüm. Keşke kalabilseydim fakat biz anneler için çocuklarımız herşeyden değerlidir. Eve gelip bir kaşık şurup verip Burağı uyuttum ve uyandığında iyiydi. Jelibona bu etkinlik için çok teşekkür ediyorum.


12 Mayıs 2012 Cumartesi

KNORR'A TEŞEKKÜRLER



Knorr ailesi beni unutmamış ve anneler günümü kutlamak için fesleğen tohumu ve saksısını yollamış. Bende hemen ektim. Teşekkürler Knorr....

Ben de tüm annelerin anneler gününü kutluyorum...

9 Mayıs 2012 Çarşamba

ÖRGÜ BİLEKLİKLER

Merhaba,


Derya Baykal'ın programında Refik beyin ördüğü bilekliklerdeb bende ördüm. Bahar geldi rengarenk her kıyafetle değişik bir rengini takabilirim. Örülüşü çok kolay ve pratik. Refik bey facebook sayfasında anlatıyor. Örmek isteyenlere ordan bakmalarını tavsiye ederim.



Bunlarda diğer bilekliklerim.....

Son olarak değişik bir örgü tekniğiyle ve ayakkabı bağcığıyla ördüğüm anahtarlık. Yine Derya Baykal'ın programın da refik Çiftçioğlu'nun gösterdiği örnek..

Blog Widget by LinkWithin

DORUK

Lilypie Kids Birthday tickers

BURAK

Lilypie Fifth Birthday tickers