pinterest

28 Kasım 2012 Çarşamba

HANIM DİLENDİ BEY BEĞENDİ HIRKA

Merhaba,

 
Kış geldi artık. Örgülere devam ediyorum. 2-3 haftadır ördüğüm bir hırkayı sonunda bitirdim. Aslında bu motifi herkes bilir. Bir bebek modelinden uyarlayıp kendime ördüm. Örneğin açıklaması burada.


25 Kasım 2012 Pazar

PEPEE'NİN BERESİ

Merhaba,


Kış iyice yüzünü gösterdi. Havalar soğuyunca artık örgü sezonunu açtım. İlk olarak 2.5 yaşındaki oğluma bereyle başladım, pepeeyi çok sevdiğini bilmeyen yoktur herhalde. Pepeenin şapkasını bereye çevirdim.


Oğlum çok sevdi. Daha örerken bile giymeye çalışıyordu. Bitince çok sevindi ama bir resim çekmeme izin vermedi. Örmesi basit bir bere 10 ilmekle başlayıp renkli iplerle haroşa ördüm. Oğlumun kafasının çevresi kadar olunca kestim ve üst tarafından 70 tane ilmek toplayıp düz ördüm.17 cm olunca kesmeye başladım ve bitirdim. Arkasını dikip tepesine de büyük bir örgü düğme örüp diktim ve hazır. Bu soğuk günlerde oğluşumun kafasını koruyacak.....

Herkese neşeli günler dilerim....



2 Kasım 2012 Cuma

TAM BUĞDAY EKMEĞİ VE KITCHENAID

Merhaba,


Birkaç senedir almayı istediğim Kitchenaid'i Essenin bayram daki % 50 indiriminden aldım. İlk denemem ise Tam buğday ekmeği.... Ne zamandır yapmak istiyordum.


Ekmeğin tarifini Sibelin kahvesindeki Tam buğday ekmeği tarifinden aldım. 3 bardak unla yapılan bu tariften çok büyük bir ekmek olmuyor. Bu yüzden ben 2 tane yaptım. Biri keten tohumlu diğeri cevizli. Ben malzemeleri ölçtüm. Tekrar tarifini vermek istiyorum:

Malzemeler:
  • 350 gram Tam Buğday unu (ben Söke kullandım)
  • 250 ml. ılık su
  • Yarım paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • ceviz veya keten tohumu
  • Baton kek kalıbı( silikon )


Yapılışı:
  • Ufak bir kaseye suyun yarısını ve mayayı koyun. Balı ekleyip karıştırın, 10 dk kadar köpürmesi için bekleyin.
  • Kitchenaid'in hamur karıştırma ucunu takın ve kasesine unu,tuzu ve cevizi ekleyin. Ortasını havuz açıp, mayayı, kalan suyu ve zeytinyağını ekleyin.
  • Düşük  ayarda (1veya 2) 10 dakika kadar yoğurun.Çok ele yapışmayan bir hamur olmalı.
  • Hamuru yağlanmış kalıba bastırarak yerleştirin. 50 derece fırında 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanma bittikten sonra fırını 200 dereceye ısıtın.Hamuru önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan ekmeği 5 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve bir beze sarıp soğumasını bekleyin.
  • Soğuduktan sonra dilimleyip afiyetle yiyin...




Blog Widget by LinkWithin

DORUK

Lilypie Kids Birthday tickers

BURAK

Lilypie Fifth Birthday tickers