pinterest

25 Temmuz 2013 Perşembe

YOĞURT SOSLU BULGUR KÖFTESİ

Merhaba,

Ramazan ayının yarısına geldik. Allah tüm oruç tutanların ibadetlerini kabul etsin. Bu gün ki tarifimiz çok lezzetli bir tarif, denemeyenler bir an önce denemeli bence.

Malzemeler: 
2 su bardağı köftelik bulgur
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
Kaynamış su
Tuz
Acı biber
Kuru nane

Sosu için:
1kase yoğurt
1diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça

Yapılışı: Bulguru kaynar suyla yıkayıp, suyunu süzüyoruz. Üzerini kapatıp bir saat dinlendiriyoruz. Dinlenen bulgura yumurta, un, tuz, kuru nane ve istediğiniz kadar acı biberi koyarak yoğrulmaya başlıyoruz.  20 dakika kadar yoğurarak iyice özleşmesini sağlıyoruz. Karışımımız biraz sert olacak, fazla yumuşak olursa haşlarken dağılabilir. 5 dakika dinledikten sonra misket büyüklüğünde köfteler yuvarlıyoruz ve diğer tarafta da tencere de haşlama suyunu kaynatalım. Köfteleri suya atıp 10 dakika kadar pişirelim. Köfteler haşlanırken diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlayalım. Pişen köfteleri servis tabağına alıpüzerine yoğurt gezdirelim. Yoğurdun üzerine de erittiğimiz tereyağında kavurduğumuz salçayı ekleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun.


8 Temmuz 2013 Pazartesi

TRENLİ PASTA

Merhaba, 

Burak 3 yaşına girdi. Bu yıl Burağın doğumgününü gittiği anaokulunda kutladık. Süsleme ve yiyecek hazırlıklarını ben yaptım. Burakla beraber Tema olarak treni seçtik. Menümüzde trenli pasta, trenli kurabiye ve 3 yaş kurabiyeleri vardı. 





Blog Widget by LinkWithin

DORUK

Lilypie Kids Birthday tickers

BURAK

Lilypie Fifth Birthday tickers