Güllacı her ramazan mutlaka 1 ya da 2 kere yaparım. Ben çok severim. ailemizde de benden başka pek yapan yoktur. Cumartesi günü iftara misafirim vardı. Tatlımız tabi ki güllaçtı.
Malzemeler:
250 gr güllaç ( 12 adet)
2 litre süt
350 gr. şeker
1 su bardağı kıyılmış ceviz
üzerini süslemek için Nar
Yapılışı:
Sütü ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra birazcık soğuması için bekletin. Serçe parmağınızı batırdığınızda dayanabiliyorsa sıcaklığı iyi demektir. Tepsinin altına bir kepçe süt dökün ve güllaçları döşemeye başlayın. 1 güllaç yerleştirin 1 kepçe sütle ıslatın. 6. güllaç yufkasından sonra cevizi koyun ve aynı şekilde kalan 6 güllacı da döşeyin. Kalan sütü en üste yayarak dökün. Yarım gün dinlendirin. İyice içini çektikten sonra buzdolabına koyun. Dilimleyip narla süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun...