7 Eylül 2009 Pazartesi

ÇERKEZ PİLAVI




Bugünler de üzerimde bir rehavet var. Bugün hava kapalı belki de o da etkilemiştir. Bir yandan da ofisimizin yeni yerine alışmaya çalışıyorum. Bu pilavı ilk kez 7-8 sene önce Oktay usta programında yapmıştı. O günden beri hep yapıyorum. Şimdiye kadar tadan herkes beğendi, Bakalım siz de beğenecek misiniz?




Malzemeler:


1 Su bardağı pirinç


1 Su bardağı bulgur


1 Su bardağı arpa şehriye


1 orta boy havuç


sıvıyağ ve tuz




Yapılışı:


Sıvıyağda rendelenen havuç sotelenir. Daha sonra arpa şehriye eklenir. Biraz da o kavrulur, pirinç ve bulgur eklenir. 4 su bardağı kaynamış su eklenir. Tuzu da eklenerek pişmeye bırakılır.
NOT: Bu tarifimi İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-3 e gönderiyorum.

2 yorum:

  1. zeynepcim canım ellerine saglık kolay ve nefis bir tat ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil
  2. canım tarifin yayında.
    çok teşekkürler,sevgiler.
    tekrar bekliyorum.

    YanıtlaSil