Yazın yaptığım çilek reçeli bitince ayva reçeli yapmaya karar verdim. Daha önce hiç denememiştim. Ama sonuca bayıldım. Bizim evde çok reçel yenmese de değişik tatlar rağbet görüyor.
Malzemeler:
7 adet Ayva ( 1.5 kilogram)
7 Su bardağı Şeker
3.5 su bardağı Su
7 adet karanfil
12 adet ayva çekirdeği (Reçelin renginin pembe olması için)
Yarım Limon suyu
Yapılışı:
Öncelikle ayvanın kabukları soyulur ve rendelenir. Daha sonra üzerine 3.5 bardak su konularak 10 dakika kaynatılır. Ayvalar yumuşayınca Şeker, karanfil ve ayva çekirdeği eklenir. Kısık ateşte koyulaşana dek kaynatılır. ben birbuçuk saate yakın kaynattım. Bir tabağa bir yemek kaşığı reçel konularak soğuyunca sağa sola eğilerek kıvam kontrolü yapılır. Kıvama gelmişse limon suyu eklenir. Bir taşım daha kaynatılır. Daha sonra kavanozlara boşaltılır. Benim verdiğim ölçülerle 2 tane 1 litrelik bir tanede 250 gramlık kavanoz doldu. Daha sonra aralıklarla kavanozlar bir aşağı bir yukarı çevrilerek soğutulur. Böylece kapaklarımız vakumlanarak reçelin ömrünü uzatmış oluruz.
Afiyet olsun...
ellerinize sağlık harika kıvamlı bir reçel olmuş
YanıtlaSilçok güzel olur biz de çok sevilir hatta pişen keklerin üzerine sürüp yiyecek kadar ellerine sağlık
YanıtlaSil