Bu karlı günler de artık kış sebzelerini pişirme zamanı geldi de geçiyor. Kereviz bizim evde çok sevilir hele portakallısı. Ama artık ayvalı yapmaya başladım.
Malzemeler:
3 orta boy kereviz
1 büyük ayva
2 orta boy havuç
1kuru soğan
2 tane kesme şeker
1.5 portakal suyu
Zeytinyağı ve tuz
Yapılışı:
Soğanı jülyen doğrayalım. Tencereye zeytinyağını koyup soğanı kavuralım. Havuçları ekleyip birazda bunları kavuralım. Üzerine irice doğranmış kereviz ve ayvayı ekleyelim. Şeker ve tuzunu atıpzerine portakal suyunu koyalım. 20 dakika kadar pişirdikten sonra kerevizin sapları ve yapraklarını ekleyelim. 5 dakika daha pişirip ocağı kapatalım. Soğumaya bırakalım. Soğuyunca atiyetle yiyebiliriz. 😀
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder