Karnıbaharı çok severim ve özlemişim. Bu yemeği ben beşamel sos pişirmeden yapıyorum. Daha hafif ve pratik oluyor. Denemeyenlere öneririm.
Malzemeler:
1 Orta boy karnıbahar ( yaklaşık 1.5 kilo)
Yarım kilo süt
3 yumurta
3 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardaı rendelenmiş Kaşar peyniri
Tuz, Karabiber
Yapılışı:
Öncelikle karnıbaharı dallarına ayırıp haşlıyoruz. İyice ezilmemesine dikkat edersek sonuç daha iyi olacaktır. Daha sonra süzdüğümüz karnıbaharları bir borcama sıkışık olarak diziyoruz. Bu safha da genel de herkes beşamel sos yapıp üzerine döker ama ben beşamel sos pişirmiyorum. Ayrı bir tasta süt , un, yumurtalar, tuz, karabiber ve yağ iyice çırpılır. Karnıbaharların üzerine gezdirerek dökülür. Rendelenmiş kaşar peynirleri de üzerine yayılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Zeynepçim merhaba
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerine sağlık bende yapıyorum ama dediğin gibi beşamel sosla böyle de deneyeceğim
selam arkadaşım,
YanıtlaSilziyaretine gelmiştim karnıbaharı bu şekilde hiç denememiştim çok kolay görünüyor evdede var deniyecem ellerine sağlık selamlar banada beklerim
merhaba,
YanıtlaSilsüper br yemek oldu.herkese tavsiye ederim.ellerinize sağlık teşekkürler...
bende deniyeceğim
YanıtlaSilbende denedimm mükemmeell olduu :) karnıbahar yemeyen ev arkadaşımada yedirdimm bayıldıı :):)
YanıtlaSilHarika oldu, hem hafif hem de yapımı kolay. Teşekkürler :))
YanıtlaSilbende sımdı yapıyorum ınsallah fottoğraftakıler gıbı guzel olur tarıf ıcın tesekkurler
YanıtlaSilumarım güzel olmuştur...
YanıtlaSil