

Malzemeler:
- 250 gr. oda sıcaklığında margarin veya tereyağı,
- 250 gr. toz şeker,
- 1.5 paket vanilya,
- bir çimdik tuz,
- yaklaşık 350-400 gr. un
süslemek için:
- bonibon,
- damla çikolata
- arjantin şekeri,
- gıda boyası,
- çöp şiş,
- saksı ( sunumda kullanmak için)
Yapılışı:
Kurabiye malzemesini karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin. Sonra yarım santim inceliğinde açıp kalıpla kesin. Çöp şişleri ortadan ikiye kesin vekurabiyelerin alt kısmına geçirip tepsiye dizin. Tepsideki kurabiyeleri süsleyin ve 170-180 dercede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırınınıza göre üzeri pembeleşince çıkarın. Tüm kurabiyeler soğuduktan sonra içine strafor yerleştirilmiş saksıya saplıyarak düzenleyin.
Ben götürürken üzerine şeffaf kap kağıdıyla bağlayıp süslemiştim. Ama malesef resmini çekmeyi unuttum.
