Son zamanlar da sütlü irmik tatlısını çok yapar oldum. Hem kolay hem de lezzetli. Cumartesi günü yemeğe misafirim vardı. Tatlı olarak bu pastayı yaptım. Oldukça pratik ve görüntüsü de çok hoş.
Öncelikle sütlü irmik tatlısını pişiriyoruz. 3o cm lik kelepçeli kalıbımızı sudan geçirip irmik tatlısının yarısını kalıba yerleştiriyoruz. Yarım paket kakaolu bisküviyi kırıp biraz kırılmış ceviz ve tarçınlar karıştırıp tatlının üzerine yayıyoruz. Kalan irmik tatlısını üzerine yayıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra muz ve çilek dilimleriyle süsleyip üzerine bir paket muzlu jöle döküyoruz. Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp 10-15 dakika ılınınca meyvelerin üzerine dökmek gerekiyor. Biraz dışarıda soğuttuktan sonra Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun..
harika bir pasta olmuş,ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok leziz görünüyor iştahım kabardı :)
YanıtlaSil