pinterest

22 Ocak 2010 Cuma

PEÇETE HALKASI



Geçen hafta sonu misafirlerim gelmeden uzun zamandır yapmayı planladığım ama bir türlü vakit bulamadığım peçete bileziklerini yaptım. Resimlerim yakın plan pek net çıkmamışlar. öncelikle eminönünden aldığım halkaları mavi kurdaleyle sarıp sabitledim. Daha sonra ise turuncu organze çiçekleri silikonla yapıştırdım. Yapımı çok basit sadece biraz el oyalıyor. 8 tanesini yapmak yaklaşık 1 saat sürdü. Tv izlerken yaptım. Belki yeni malzemeler alırsam tekrar yaparım.





19 Ocak 2010 Salı

YİNE BİR KAHVALTI SOFRASI







Geçtiğimiz pazar kahvaltıya misafirim vardı. Cumartesiden başladım hazırlıklara. İnsanın uzun zamandır görmediği arkadaşlarını görmesi iyi oluyor. Günümüz koşullarında evden işe işten eve koştururken arkadaşlarla görüşmek zor oluyor. Herkesin ayrı programı olduğundan herkesi bir araya toplamak oldukça güç.


Menümüzde olanlar:
Klasik Kahvaltılıklar dışında Peynirli Börek

Zencefilli Kurabiye
Paskalya Çöreği


İçi peynirli Yumurta

En son tatlı olarak Mozaik pasta....

Tarifler de yakında sırayla gelecek!!!

4 Ocak 2010 Pazartesi

AŞURE



Yılbaşında bizim ofis perşembe cuma tatildi. 4 gün hepimize tatil iyi geldi.Tatilin son günü yani dün aşure yaptım. Ben evlendiğimden beri her sene yani 8 senedir mutlaka aşura yaparım. Artık benim için bir adet haline geldi. Son 3 yıldır da yapıp ofisime getiriyorum. Öğleden sonra 4-5 gibi tüm arkadaşlara dağıtıp beraber yiyoruz. Bu yıl ofisimiz kalabalık olduğundan 1 kilo buğdayla aşure pişirdim. Öğleden sonra yiyeceğiz. Ben burda aşure tarifi vermeyeceğim. Herkes kendine göre bi ayar da yapıyordur diye düşünüyorum. Ama bir kaç püf noktası verebilirim.




  • Ben daha buğdayı ocağa koyduğumda içine bir elma soyup atıyorum. Elmanın üzerine de yetecek miktar da karanfil batırıyorum. Pişme işlemi bittikten sonra servis kaselerine almadan elmayı çıkarıyorum. Güzel bir aroma katıyor.

  • Aşureye bir bardak süt eklemek renginin daha beyaz olmasını sağlıyor.

  • Biraz kıvamı sulu olursa ben nişasta eklemiyorum. Çünkü bir gün sonra biraz suyunu çekiyor ve tam kıvamını buluyor...

Herkese mutluluk ve şans dolu bir yıl diliyorum....

Blog Widget by LinkWithin

DORUK

Lilypie Kids Birthday tickers

BURAK

Lilypie Fifth Birthday tickers