pinterest

21 Temmuz 2009 Salı

KEPEKLİ, HAVUÇLU KEK


Aslında benim herzaman yaptığım bir havuçlu kek tarifim vardı. Ama geçenlerde içinde daha yoğun havuç olan bir tarif gördüm. Bu sefer onu denemek istedim. Tarif acemi aşçıdan fakat bazı ölçülerini biraz değiştirdim. Tadı enfesti. Yiyenler artık bu kekten yapalım dedi.




Malzemeler:

4 Yumurta

1.5 Su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvıyağ


2 çay kaşığı tarçın


2 çay kaşığı kabartma tozu


1.5 çay kaşığı karbonat


1 çay kaşığı vanilya


1 çay kaşığı tuz


1 su bardağı kepekli un


1 su bardağı un


Yarım su bardağı parçalanmış ceviz


3 su bardağı rendelenmiş havuç





Yapılışı:


Yumurta ve şeker çırpılır. Sonra yağ eklenir ve tekrar çırpılır. Daha sonra un, ceviz ve havuç haricindeki malzemeler eklenir. En son sırasıyla un, ceviz ve havuç eklenir. Büyükçe bir kalıba dökülerek 180 derce fırında 45- 50 dakika pişirilir. Benim düz büyükçe bir kalıbım olmadığından 2 ayrı kalıba döktüm. Aslında böylesi daha iyi oldu. Bir tanesini kandil de anneme götürdüm.










2 yorum:

  1. çok güzel görünüyor eminim tadı da süper olmuştur

    YanıtlaSil
  2. Mis gibi görünüyor kek. Kepekli olması ayrıca güzel bizim gibi diyet yapanlar için. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

DORUK

Lilypie Kids Birthday tickers

BURAK

Lilypie Fifth Birthday tickers