pinterest

22 Ekim 2009 Perşembe

ISLAK KEK



Bu tarif benim her zaman yaptığım bir tariftir. Yalnızca bu sefer yumurtaları bir bardak karışımı ayırdıktan sonra kırdım. Çiğ yumurta yemek hep endişelendiriyordu beni. Ama böyle de tadında hiç bir fark olmadı. Gayet lezzetliydi...



Malzemeler:


2 yumurta

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

2 su bardağı un

5 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu


Yapılışı:




Süt Sıvıyağ ve kakaoyu güzelce çırpın. Daha sonra bu karışmdan 1 bardak ayırın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpıp bu karışıma ekleyip karıştırın. Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyin. Yuvarlak bir borcamı yağlayıp hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra sıcakken kalıptan çıkarıp ayırdığımız bir bardak karışımı üzerine yayalım. Ben üzerini pasta şekeri ve hindistan ceviziyle süsledim. Siz başka şekilde de süsleyebilirsiniz.




Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. NEFİS OLMUŞ,BENDE HEP YUMURTASIZ AYIRIRIM.

    YanıtlaSil
  2. bende yumurtayı pek sevmem hele çiğ olduğunu düşünmek istemiyorum ellerine sağlık canım olsa şimdi çocuklar bayram eder bende tabi :)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. nefis görünüyor ellerine sağlık benimde her zaman kullandığım pratik kek tarifim bu :))

    YanıtlaSil
  4. arkadaşım,ellerine sağlık,hemen deniycem bu tarifi,bende çiğ yumurta olduğu için tedirgin oluyodum ama artık daha rahat yapıcam bu tarif sayesinde,paylaşımın için teşekkürler,sevgiler....

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

DORUK

Lilypie Kids Birthday tickers

BURAK

Lilypie Fifth Birthday tickers