Merhaba,
Bu salatayı turşu için aldığım lahanadan artan lahanalarla yaptım. Eğer daha önce denemediyseniz tavsiye ederim.
Malzemeler:
Biraz lahana ( yaprakların ortasındaki damarları ayıklanmış)
1 havuç,
yoğurt,
yarım limon,
tuz,
zeytinyağı
Yapılışı:
Lahanaları ince ince doğruyoruz ve biraz tuzla 1 dakika kadar ovuyoruz. Yani tamamen öldürmüyoruz. Yıkayıp süzüyoruz. Havucu lahanaların üzerine rendeliyoruz. Yoğurdun içine yağ limon ve tuz koyup karıştırıyoruz ve lahanalarla karıştırıp servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
zaten ben lahanaya sadece turşuda tahammül ederim..sevemedim bu beyaz sebzeyi bi türlü.sanırsam çocukluğuma inmem gerek=)değişik akşama deniycem.teşekkürler
YanıtlaSil