pinterest

21 Ekim 2014 Salı

KEREVİZLİ TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI



Merhaba,


Uzun bir ara oldu farkındayım. Ama hayat akıp geçiyor ve insan zamanın hızına yetişemiyor. Sürekli bir telaş içindeyiz hepimiz bazen durup dinlenmek istiyor insan. Azıcık mola verip kaldığımız yerden devam etmek lazım.

Bizim aile de benim yaptığım tavuk suyuna şehriye çorbaları her zaman çok beğenilir. Kış olunca daha sık yaparım. Bu gün işten koştur koştur gelip tavuğu haşlanmaya koydum. Malzemeleri hazırlarken sanki dolaptaki kerevizler göz kırptı bana. Bende kereviz torbasını da çıkardım tezgaha çorbaya eklemek için. İlk denememdi ve müthiş bir lezzet verdi. Belki yapanlar vardır böyle ama benimki doğaçlama oldu. Tarife geçelim sizde beğenirsiniz umarım.


Malzemeler:
4 adet tavuk baget
1 adet soğan
4 avuç arpa şehriye
6-7 dal kereviz sapı
Tuz 
Karabiber
Su
Süslemek için bir kaç dal maydonoz

Yapılışı:
Öncelikle bagetleri 1.5 litre suyla haşlayalım. Başka bir tencerede zeytinyağında ince doğradığımız soğanları kavuralım. Sonra kereviz saplarını ekleyip 1-2 kere karıştırıp tavuk suyunu ekleyelim. Kaynayan  tavuksuyuna şehriyeleri ekleyip 10 dakika kadar pişirelim. Şehriyeler pişerken biz diğer tencerede ki bagetleri alıp küçük küçük doğrayalım ve çorbamıza ilave edelim. Tuz ve karabiber ekleyelim. 1.5 litre su az gelirse  göz kararı biraz daha kaynamış su ekleyebilirsiniz. Burda su miktarı birazda size kalmış. Kimisi daha az suyla sever kimisi çok suyla sever. Kendi kıvamınıza göre ayarlayabilirsiniz. Servis ederken maydonozla süsleyebilirsiniz. 
Afiyet olsun....









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin

DORUK

Lilypie Kids Birthday tickers

BURAK

Lilypie Fifth Birthday tickers