pinterest

10 Temmuz 2009 Cuma

ÇİKOLATALI MUFFİN VE HAFTAYA TATİLDEYİM


Merhaba,

Bu haftanın son tarifini veriyorum ve yarın tatile çıkıyorum. Sanırım ayın 20 sine kadar birşey yazamıycam. Tatil kadar güzel bir şey varmı? Benim bu tatilim biraz karmaşık geçecek sanırım. Karasu daki(Sakarya) yazlığımıza gideceğiz. Fakat arada yapmam gereken bir takım işler var. Ama yine de tatil çok güzel... Bu arada yağmurlar da benim tatile çıkmamı bekliyormuş galiba, hava durumu önümüzde ki 5 günü yağmurlu gösteriyor.

Gelelim tarifimize;
Geçen cumartesi yaptığım muffinleri yiyenler çok beğendi. Umarım siz de beğenirsiniz.


Malzemeler:

2 yumurta

1 su bardağı tozşeker

2.5-3 su bardağı un

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı kakao

2 paket çikolata

24 adet muffin kağıdı

Yapılışı:
Şekeri ve yumurtaları iyice çırptıktan sonra süt ve yağ eklenir. Biraz karıştırılır. Daha sonra kuru malzemeler eklenir. Bu aşama da ben 2.5 bardak un koydum. Fakat siz kıvamını kontrol ederek arttırabilirsiniz. Muffin kağıtlarını kalıba yerleştirdikten sonra her kağıda 1.5 yemek kaşığı hamur dan koydum. 2 paket çikolatayı aradaki çizgilerinden kestim. Dikdörtgenleri de 2 parçaya ayırdım. her muffinin üstüne 3 parça çikolata koyup hafifçe bastırdım. 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirip, kürdanla kontrol edip çıkarın.

Afiyet olsun...



2 yorum:

  1. Zeynepcigim cumartesi bu keki yaptım. Uzun kek kalibina doktum. Harika bir tarifmis. Ama ben de kaliba doktuktan sonra ustune cikolata parcalari koydum. Onlar yuzunden ortasi biraz gec pisti. Bir dahaki sefere cikolata koymicam. Bu yaz sicaklarinda fazla yumurtali kek yapmak istemiyordum, bu tarif cok iyi oldu. Artik hep bunu yaparim :) Degistire degistire...

    YanıtlaSil
  2. Afiyet,bal, şeker olsun canım....

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

DORUK

Lilypie Kids Birthday tickers

BURAK

Lilypie Fifth Birthday tickers