pinterest

11 Şubat 2010 Perşembe

TRUF



Oğlumun doğum günü için ilk yaptığım pandispanya çok büyük olunca bir kısmını ayırmıştım. Ayırdığım pandispanyayla truf yapmayı düşünmüştüm. Gerçekten artan pandispanyayı değerlendirmek için iyi bir seçim oldu.




Malzemeler:

200 ml krema

2 paket bitter çikolata ( 160 gr)

1 paket fındıklı sütlü çikolata ( 80 gr)

Bir miktar kakaolu pandispanya


Süsleme için:

Hindistan cevizi

Pudra şekeri

Kakao


Yapılışı:

Krema bir tencerede kaynamadan ısıtılır. İyice ısınan kremanın içine küçük parçalara bölünen çikolatalar atılır ve karıştırarak eritilir. 3 paket bitter çikolata da kullanılabilir. Bizim evde 2 paket vardı o yüzden bir paketini sütlü fındıklı kullandım. Ama fındıkta güzel bir tat verdi doğrusu. Daha sonra rondodan geçirilmiş pandispanya eklenir. Karıştırılarak 1 gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün sertleşen hamurdan parçalar alınarak yuvarlak şekil verilir daha sonra hindistan cevizi, pudra şekeri ya da kakao ya bulanarak servis tabağına alınır.




Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Zeynepçim hızına yetişemiyorum ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

DORUK

Lilypie Kids Birthday tickers

BURAK

Lilypie Fifth Birthday tickers