Kışın çok fazla domates kullanmayı sevmiyorum. Malumunuz tadı tuzu da olmuyor zaten. O yüzden kuru domatesi denemeye karar verdim. İlk defa denedim ama biz çok beğendik. Artık yemeklerimde kuru domates kullanırım.
Malzemeler:
8-10 adet kuru domates
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynar su
Arpa şehriye
Sıvıyağ ve tuz
Yapılışı:
İlk önce kuru domatesleri küçük küçük doğrayıp kaynar suya koyalım. 15 dakika bekletelim. Daha sonra yağ da arpa şehriyeleri kavurduktan sonra pirinçleri ekleyip kavuralım. Kaynar suyu ekleyelim. Kuru domatesleri ve tuzunu ekleyelim. Suyunu çekene kadar pişirelim. Demlendikten sonra servis edelim.
Afiyet olsun...
Çok şık görünüyor Zeynepçim ellerine sağlık
YanıtlaSilMerhaba, kuru domatesli pilav çok güzel bir fikir.. Biz bol sarımsak ve zeytinyağında bekletir, meze olarak yeriz. Tavsiye ederim..
YanıtlaSilöncelikle ellerinize sağlık çok güzel olmuş.Kuru domatesi bende hiç denemedim.tavsiyenize uyarak deneyeceğim
YanıtlaSileşimde benden domatesli pilav istedi bende merak ediyordum kuru domatesleri en kısa zamanda denicem hatta nerde benim montum :))
YanıtlaSilDeneyenler afiyet olsun.
YanıtlaSilDenemek isteyenlere de kolay gelsin. :-)))
Sitenizi ve tariflerinizi beğendim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKurutulmuş domatesi çok seviyorum ama pilavda denememiştim.Denemeye değer.Elinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSil