pinterest

25 Mayıs 2012 Cuma

ELMALI, PEKMEZLİ TAMBUĞDAY KEKİ

Merhaba,


Yaza doğru yaklaşırken sağlıklı, yağsız ve şekersiz bir kek tarifi vermek istiyorum. Kıştan kalan pekmezleri bitirmek için de iyi bir tarif...

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • yarım bardaktan 1 parmak fazla pekmez
  • 1 su bardağı yarım yağlı süt
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 orta boy elma rendesi( 2 su bardağı)
  • 1 çay bardağı iri parçalanmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

Yumurta ve pekmezi iyice çırpın. Üzerine sütü ekleyip karıştırın. Tam buğday unu, kabartma tozu ve tarçını ayrı bir kapta karıştırın ve sıvı karışıma ekleyin. Karıştırdıktan sonra mikseri kapatın. Elma ve cevizi ekleyip kaşıkla karıştırın. Hafif yağladığınız silikon kalıba dökün, önceden ısıtılmış 180 derce fırında pişirin.
Gayet lezzetli bir kek oluyor. İçinde yağ ve şeker olmadığı anlaşılmıyor. Deneyin lütfen.
Afiyet olsun...


4 yorum:

  1. ellerine sağlık canım..şifa dolu bir kek olmuş..

    YanıtlaSil
  2. pekmezim kalmıştı biraz aldım tarifi yarın vaktim olursa yaparım çayı demler çağırırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. afiyet olsun, umarım yapmışsındır...

      Sil
  3. Sabah saat 08,12
    Kız kalkmadı, açım.
    Açımmm, eline sağlık.

    Aç anne Çiğdem

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

DORUK

Lilypie Kids Birthday tickers

BURAK

Lilypie Fifth Birthday tickers