pinterest

2 Şubat 2010 Salı

ÖRÜMCEK ADAMLI PASTA




Oğlum bu yıl ki doğum günü için Spiderman li pasta istiyordu. Uzun araştırmalarım sonucu nasıl yapacağıma karar verdim. Geçtiğimiz pazartesi günü yuvada yaptığımız doğum günü kutlaması için cumartesiden hazırlığa başladık. Cumartesi günü Dorukla beraber spiderman figürümüzü yaptık ve kurumaya bıraktık. Ayrıca Hünerli bayanların nişastalı kakaolu pandispanyasından 2 ölçek yaptım. Ve pandispanyamızı streç filme sarıp dinlenmeye bıraktım.



Ertesi gün yine 2 ölçek Kakaolu pastacı kreması yaptım. Bu kremayı çok beğendim. Tarif Hanımiş'ten. Doruğun isteği üzerine pastanın arasına fıstık koymak yerine muz koyduk. Pandispanyamı 3 kata ayırdım. İlk katı önce reçelli suyla ıslattım, üzerine krema ve muzları dizdim. İkinci katı da aynı şekilde yaptıktan sonra üçüncü katı koydum. Tekrar ıslattım ve pastayı kalan kremayla tamamen sıvadım. Gece buzdolabında beklettim.



Pazartesi erkenden kalkıp pastamı şeker hamuruyla kapladım ve süsledim. Oğlum çok sevindi. Pastayı her aşamada yaparken oğlum beni izledi ve fikir verdi. Ayrıca parti için hayvanlı kurabiyeler yaptık. Çocuklar bu şekilleri çok sevdiler.




1 yorum:

  1. Zeynepçim öncelikle Doruğa sağlıklı ve güzel yaşlar diliyorum Allah nice güzel yaşlarını sana göstersin bu arada pastaya bayıldım nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

DORUK

Lilypie Kids Birthday tickers

BURAK

Lilypie Fifth Birthday tickers