Ordudan gelirken mısır unu getirmiştim. Tabi ki bu unu denemeliydim. Biraz internet araştırmasından sonra kafamdan ölçülerle yaptım. Güzel de oldu.
Malzemeler:
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
Yarım bardak sıvıyağ ( Bir dahakine bir bardak kullanıcam)
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım bardak parçalanmış fındık
Yapılışı:
Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır. Üzerine süt ve yağ eklenip tekrar karıştırılır. Mısırunu, un ve kabartma tozu ayrı bir kaba elenir daha sonra sıvı karışıma eklenir.Karıştırılır. Tarçın eklenir ve karıştırılır. En son fındığın bir kısmı içine koyulup kaşıkla karıştırılır. Kalan fındığı ben kalıbın altına koyup üzerine hamuru koyuyorum. 180 derece fırında 50-60 dakika pişirilip servis yapılır.
mısır unlu oo ilginç zeynepcim ellerine saglık gercekten nefis görünüyor yanınada bir bardak soguk süt cocuklara ne guzelde vitamin olur ellerine saglık canım
YanıtlaSilsevgiler
mısır unu ekmegine bayılırım ama kekini hiç yemedim.denemem lazım.ellerine saglık.
YanıtlaSilZeynepçim Eyleminde dediği gibi mısır ekmeğini yoğurtla yemeyi çok severim ama keki hiç yapmadım ve yemedim eminim çok güzel olmuştur ellerine sağlık
YanıtlaSilBence denemelisiniz arkadaşlar... Yiyenlerden aldığım yorumlar iyiydi. Helva gibi bi kek olmuş dediler. Benim de ilk denememdi ve biz baya sevdik.
YanıtlaSilBen de kayınvalidemin Samsundan getirdiği mısır unu ile deneyeyim bunu. Ellerine sağlık. Muffinleri getireyim canın sağolsun :) Moralini bozmak istemem ama Cumartesi çalışmak ne kadar kötüdür ya. Sevgiler...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, ellerine sağlık. Mısır unlu hiçkek denemedim.İlk fırsatta deneyeceğim.
YanıtlaSil