Rengarenk biberleri çok severim. Oğlum da renklerine bayıldı. Küçücük elleriyle bazı biberleri o seçti. Özellikle Turuncu ve sarı seçti. Bende onları güzelce tavuklşu içle doldurup pişirdim. Hemen turuncu ve sarıyı yedi. Ben tavukla ilk defa denedim ama tadı baya güzel oldu, tekrar pişirebilirim.
Malzemeler:
6 adet renkli dolmalık biber
1 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
Yarım su bardağı pirinç
yarım demet taze nane
yarım demet dereotu
2 adet domates
2 su bardağı kaynar su
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
Yapılışı:
Biberleri yıkayıp kapaklarını keselim. Daha sonra içini hazırlamak için tavuk göğsünü bıçakla ince ince kıyalım. Soğanı ince ince kıyalım. Daha sonra derotu ve naneyi doğrayıp ekleyelim, pirincini tuzunu ekleyip yoğuralım. Yoğurduğumuz harçla biberlerin içini doldurup tencereye dizelim. Başka bir tavada sıvıyağda unu biraz kavuralım üzerine salçayı ekleyip biraz daha kavuralım. Kaynamış suyumuzu ekleyip topaklanmadan karıştıralım. Hazırladığımız bu suyu biberlerin üzerine ekleyelim. orta ateşte 30-40 dakika pişirelim.Afiyet olsun...
insanın önce gözü doyuyor ne güzel rengarenk ellerinize sağlık ana oğul süpersiniz
YanıtlaSil