Güllacı her ramazan mutlaka 1 ya da 2 kere yaparım. Ben çok severim. ailemizde de benden başka pek yapan yoktur. Cumartesi günü iftara misafirim vardı. Tatlımız tabi ki güllaçtı.
Malzemeler:
250 gr güllaç ( 12 adet)
2 litre süt
350 gr. şeker
1 su bardağı kıyılmış ceviz
üzerini süslemek için Nar
Yapılışı:
Sütü ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra birazcık soğuması için bekletin. Serçe parmağınızı batırdığınızda dayanabiliyorsa sıcaklığı iyi demektir. Tepsinin altına bir kepçe süt dökün ve güllaçları döşemeye başlayın. 1 güllaç yerleştirin 1 kepçe sütle ıslatın. 6. güllaç yufkasından sonra cevizi koyun ve aynı şekilde kalan 6 güllacı da döşeyin. Kalan sütü en üste yayarak dökün. Yarım gün dinlendirin. İyice içini çektikten sonra buzdolabına koyun. Dilimleyip narla süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun...
bizimkilere sevdiremedim bir türlü güllaçı.sadece kendim için de yapamıyorum çok geliyor.senden bir dilim aldım.ellerine saglıık.
YanıtlaSil