pinterest

31 Ağustos 2009 Pazartesi

CEVİZLİ GÜLLAÇ



Güllacı her ramazan mutlaka 1 ya da 2 kere yaparım. Ben çok severim. ailemizde de benden başka pek yapan yoktur. Cumartesi günü iftara misafirim vardı. Tatlımız tabi ki güllaçtı.


Malzemeler:

250 gr güllaç ( 12 adet)

2 litre süt

350 gr. şeker

1 su bardağı kıyılmış ceviz

üzerini süslemek için Nar

Yapılışı:

Sütü ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra birazcık soğuması için bekletin. Serçe parmağınızı batırdığınızda dayanabiliyorsa sıcaklığı iyi demektir. Tepsinin altına bir kepçe süt dökün ve güllaçları döşemeye başlayın. 1 güllaç yerleştirin 1 kepçe sütle ıslatın. 6. güllaç yufkasından sonra cevizi koyun ve aynı şekilde kalan 6 güllacı da döşeyin. Kalan sütü en üste yayarak dökün. Yarım gün dinlendirin. İyice içini çektikten sonra buzdolabına koyun. Dilimleyip narla süsleyerek servis edin.


Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. bizimkilere sevdiremedim bir türlü güllaçı.sadece kendim için de yapamıyorum çok geliyor.senden bir dilim aldım.ellerine saglıık.

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

DORUK

Lilypie Kids Birthday tickers

BURAK

Lilypie Fifth Birthday tickers