pinterest

17 Şubat 2010 Çarşamba

KURU DOMATESLİ PİLAV



Kışın çok fazla domates kullanmayı sevmiyorum. Malumunuz tadı tuzu da olmuyor zaten. O yüzden kuru domatesi denemeye karar verdim. İlk defa denedim ama biz çok beğendik. Artık yemeklerimde kuru domates kullanırım.


Malzemeler:


8-10 adet kuru domates

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı kaynar su

Arpa şehriye

Sıvıyağ ve tuz



Yapılışı:


İlk önce kuru domatesleri küçük küçük doğrayıp kaynar suya koyalım. 15 dakika bekletelim. Daha sonra yağ da arpa şehriyeleri kavurduktan sonra pirinçleri ekleyip kavuralım. Kaynar suyu ekleyelim. Kuru domatesleri ve tuzunu ekleyelim. Suyunu çekene kadar pişirelim. Demlendikten sonra servis edelim.


Afiyet olsun...

7 yorum:

  1. Çok şık görünüyor Zeynepçim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, kuru domatesli pilav çok güzel bir fikir.. Biz bol sarımsak ve zeytinyağında bekletir, meze olarak yeriz. Tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  3. öncelikle ellerinize sağlık çok güzel olmuş.Kuru domatesi bende hiç denemedim.tavsiyenize uyarak deneyeceğim

    YanıtlaSil
  4. eşimde benden domatesli pilav istedi bende merak ediyordum kuru domatesleri en kısa zamanda denicem hatta nerde benim montum :))

    YanıtlaSil
  5. Deneyenler afiyet olsun.
    Denemek isteyenlere de kolay gelsin. :-)))

    YanıtlaSil
  6. Sitenizi ve tariflerinizi beğendim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Kurutulmuş domatesi çok seviyorum ama pilavda denememiştim.Denemeye değer.Elinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

DORUK

Lilypie Kids Birthday tickers

BURAK

Lilypie Fifth Birthday tickers