pinterest

29 Haziran 2009 Pazartesi

TAZE DUTLU PARFE




2 hafta önce şileden dut getirmiştik. Ağacından yeni silkelenmiş. Bu dutları bitiremeyeceğimizi farkedince birşeyler yapmalıyım diye düşündüm. Evdeki malzemelerle bir parfe yaptım. Buzluğa attım. Bir misafire falan ikram ederim diye düşünmüştüm. Geçen cuma yeğenlerim ve annem bize gelince tam sırası deyip çıkardım buzluktan. Bizim sitenin bahçesinde akşamüstü çardakta yedik. Bu nedenle sunumu süsleme şansım olmadı. Evde servis etseydim çikolata sosuyla süsleyecektim.



Malzemeler:


Yarım kilo kadar taz dut( saplarını kestim)


1 paket krem şanti


1 paket çikolatalı krem ole( vanilyalı daha iyi olurdu evde bu vardı)


Yarım paket kırılmış petibör bisküvi


biraz damla çikolata


3 bardak soğuk süt






Yapılışı:


1paket krem şanti bir bardak soğuk sütle çırpılır ve buzdolabına kaldırılır. 1 paket krem ole 2 bardak sütle çırpılır. Daha sonra dolaptan çıkarılan krem şantiye ilave edilir. Kalan malzeme eklenir. Kalıba yerleştirilir. Ben tupperware in prenses tacına koydum. Buzlukta bekletilir. Servisten 15-20 dakika önce çıkarılır ve servis edilir.




Not: Kalan parfenin evde süslenmiş sunumunu da görün istedim.

5 yorum:

  1. oh soguk soguk.muhteşem ellerine saglık

    YanıtlaSil
  2. evet geçen bana yazdığın yorumunda söylemiştin yaptığını ellerine sağlık canım afiyetle

    YanıtlaSil
  3. İlk defa duydum dutlu parfe eminim güzel olmuştur. Acaba beyaz dut mu yoksa kara dut mu?

    YanıtlaSil
  4. Ben bunu beyaz dutla yaptım. Çikolatalı krem ole kullandığım içim rengi çok belli olmuyor sanırım.

    YanıtlaSil
  5. http.belguzaranne.blogspot.com9 Temmuz 2009 19:07

    merhaba hayırlı akşamlar parfe hafıf elıne sağlık

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

DORUK

Lilypie Kids Birthday tickers

BURAK

Lilypie Fifth Birthday tickers